Szolgáltatások

Mikor hasznos a bitumenes vízszigetelés?

Egy épület kialakítása alkalmával nagyon alaposan meg kell nézni, hogy bizonyos megoldások pontosan hova kerülnek, illetve milyen hatásfokkal rendelkeznek. A bitumenes vízszigetelés esetében nem csak az alap kerülhet előtérbe, mint a nedvességnek potenciálisan kitett elem, mert a lapos tetők, teraszok, erkélyek ugyanúgy érintve vannak ezen tekintetben. Fontos tehát első körben megnézni, hogy mégis melyek a szigetelni kívánt részek, majd ezt követheti a megfelelő termékek beszerzése, az alapozás megteremtése és végül a bitumenes vízszigetelés felhelyezése a tökéletes rétegrendben.

A helyi adottságok, valamint az építési mód függvénye, hogy milyen mértékben kell élni a bitumenes vízszigetelés nyújtotta előnyökkel.

A viszonylag száraz környezetben bőven elég csak az alap felső rétegét szigetelni, ellenben, ha a talajvíznyomás magas értéket mutat, úgy nem csak alul, de oldalt szintén számolni kell dupla rétegű bitumenes vízszigetelés alkalmazásával. Csak ezt követheti a hőszigetelő anyagok felhelyezése. Sajnos, ha elmarad az ideális rétegrend betartása, akkor nagy rá az esély, hogy a felszivárgó nedvesség komoly szerkezeti problémákat fog okozni a későbbiekben. Nem érdemes ezt megkockáztatni semmilyen körülmények között.

A sajátos tulajdonságokkal rendelkező SikaBit PRO E40-5S bitumenes lemez nagyon jó hideghajlítási értékkel rendelkezik. Ennek eredményeképpen még -15 fokban is felhelyezhető. A bitumenes vízszigetelés garantáltan visszatartja a nem kívánt nedvességet. Tudjunk meg többet a termékek sajátosságairól és bevetési lehetőségéről a hun.sika.com weboldalon.

Még szintén kedvelheted