Építkezés

Remek tapadást kínál az ipari beton ragasztó

A hosszú és hideg téli időszak általában a lakáson belülre száműzi az embereket, akiknek ilyenkor jut bőven idejük arra, hogy alaposan elgondolkodjanak, mivel szeretnék változatosabbá tenni otthonuk különböző részit. A falak általában mindig kényes területek, mert azokat díszíteni kétféle módon lehet plusz elemekkel. Az egyik a fúrás, szegelés, ami gyakran nem kivitelezhető, a másik pedig az ipari beton ragasztó alkalmazása. A ragasztás szintén egy mechanikus módszer, de mégis kíméletesebb, mint sok másik eljárás.

A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Voltaképpen egy anyagkomponensről van szó, ami képes stabil tartást kialakítani olykor két eltérő fajtájú anyag között. A Sikaflex®-118 Extrém Grab ipari beton ragasztó ilyen formában a betonon túl a természetes kövekhez, habarcshoz, cementhez, kerámiához, fémhez, fához, de még az üveghez is ugyanolyan erővel ragaszkodik. Rugalmassága főként abban nyilvánul meg, hogy nem fog kelleni a nehezebb tárgyakat sem alátámasztani a száradási idő alatt, mert azok, már alapból megragadnak a felületen.

Az ipari beton ragasztó többnyire tubusos kivitelben kapható, így mindig annyi használható belőle, amennyire éppen szükség van és nem kell feleslegesen pazarolni. A hatékonysága a felületek megtisztításával, ideális előkészítésével javítható. Legyen szó néhány dekor csempe, függönyvezető sín, esetleg virágcserép felhelyezéséről a falra az ipari beton ragasztó kitűnő választás erre a célra. Érdemes képességeit jobban megismerni a hun.sika.com weboldalon, ahol a kedvező áron való megrendelés szintén elvégezhető.